Är det dyrare att hyra bilen på flygplatsen?

Taxi_Stockholm_taxi_in_PlantskoleområdetPå vårarna är det många tidningar som publicerar råd och tips inför sommarsemestern. En av de punkter som ofta nämns är vad man ska tänka på när man hyr bil. Ett av råden brukar då vara att man inte ska hyra bil vid en flygplats. Det som sägs då är att priserna på flygplatserna är högre just eftersom de ligger på ”utmärkt läge”. Inte så svårt att förstå då allt på en flygplats är ovanligt dyrt. Detta från godis och mat till kläder och souvenirer. Därmed brukar rådet vara att ta en taxi från flygplatsen ut till en närliggande ort för att där hyra bilen.

Men är det mycket dyrare på flygplatsen? Är det verkligen värt två taxiresor för att väga upp denna skillnad?

Jämför själv och avgör. Besök en sida där man kan boka hyrbil vid en flygplats och välj en modell som passar det behov som finns. Mycket ofta kan man även hyra bil på andra orter via dessa sidor och därmed finns möjligheten att se vad priset skulle vara om samma bil kan hyras i närheten. I detta fall skulle man alltså kunna jämföra att hyra bil på Arlanda mot att hyra den exempelvis i Märsta eller Upplands Väsby. Hur mycket skiljer priset? Vad kostar det att åka taxi till denna biluthyrare? Kom sedan ihåg att samma summa för taxi sedan måste betalas när man ska tillbaka till Arlanda för hemfärd. Till största sannolikhet är priset lägre på flygplatsen. Men allt beror ju på hur man jämför.

Oavsett om man hittar bästa priset på flygplatsen eller om det är på orten i närheten (inkl taxiresor) så bör man alltid boka bilen i förväg. Att boka online är extremt enkelt och den stora fördelen är att man då lättare får den modell man är i behov. Valet av modell är betydligt viktigare i kampen om ett billigt pris än var bilen kommer hyras.