Att åka på konstresor blir allt mer populärt

Att se ett konstverk kan bli ett minne för livet. Genom att boka hela evenemanget med en konstresa är allt ordnat samtidigt och man slipper krångel. Allt från biljetter till konsten och hotellpaket finns enkelt till hands precis som skräddarsydda resor. Det finns ett stort utbud av arrangörer av konstresor är bl.a. Omniaresor.se som erbjuder färdiga resepaket. Det finns även olika kultur och tema resor med buss eller flyg.

Många upplever en bekvämlighet genom att resa på detta sätt då man inte behöver boka flera saker utan det nästintill blir som en charterresa. Konstresor är också populära och i år kan man bland annat följa med på en konstresa med Göran Gunrén som gjort filmer om Carl Larsson, Ernst Josephson och många fler. I en annan typ av konstresa får man följa med i Christina Björks och Lena Anderssons bok om Linnea i Målarens Trädgård. Resan går mot Paris och Giverny där man får se den vackra trädgården som avspeglas i boken. Denna resa är gjord både för vuxna och barn och tanken är att man ska få uppleva många av de saker som Linnea gjorde. Det blir en resa upp i Eiffeltornet och Triumfbågen och vandringar bland målarna i Montmartre.

Att åka på en konstresa ger en möjlighet att stiga in i en annan värld och uppleva saker på ett helt annat sätt.

Konstverk som smittar av sig

Många böcker och berättelser utspelar sig i länder och områden som väcker läsarens nyfikenhet om hur det egentligen ser ut. I berättelser som Alice i underlandet finns mycket av dessa upplevelser avbilade i både böcker, tavlor och på affischer. På internet kan man idag se tavlor online från blandade konstnärer som har en historia eller avspeglar något man känner igen. Det är så olika vilka tavlor man själv lockas av och ibland kan man nästan känna sig dragen till ett verk som kanske inte alls tilltalar ens partner. Många gånger är det inte bara färgerna som lockar utan vi tycker oss se en historia i motivet som avbildats.

Hur du sedan hänger upp tavlorna och var de placera i ditt hem är en smaksak. Att hänga flera olika tavlor på en och samma vägg, att göra en så kallad tavelvägg har blivit väldigt populärt. Det kan vara smart att hänga upp tavlor som på något sätt harmonierar med varandra. Det kan vara genom att ha en färgskala som går ton i ton eller kanske genom att använda en viss typ av ramar.

Om man trivs med att byta ut verken emellanåt eller kanske att variera med övriga dekorationer som blommor eller liknande är ett bra tips att sätta upp en tavellist. Då går det lätt att flytta om konstverk och kanske ändra dem mellan årstiderna. Kanske vill du sätta upp ett julmotiv när den tiden närmar sig eller sommarmotiv under de varma månaderna. Det är som de säger, ombytlighet förnöjer!