Att välja villavagn

”Man ska ha husvagn” är en klassisk låt från Galenskaparna som bitit sig fast i svenskarnas minne. Det är inte helt oväntat heller då det är relativt många i Sverige som semestrar med husvagn under sommarens semestermånader. Även husbil är vanligt även om husvagnen leder rejält om dessa två ska ställas mot varandra. På senare år har ytterligare en slags vagn blivit populär under semestern. Det är villavagnar som blir allt mer vanliga. De dras inte omkring likt en husvagn men har däremot andra mycket stora fördelar.

Orsaken till att villavangar har ökat i popularitet kan vara:

Betydligt billigare än sommarstuga

När huspriserna går upp följer även priset på fritidshus med. Däremot ökar inte priset på villavagnar. Att köpa ett ”hus på landet” kostar flera hundratusen och dessutom ska man betala löpande underhåll, skatt, vägavgifter m.m. Här vinner villavagnen i hästlängder. Det överlägset vanligaste är att de placeras på en camping och att man därmed hyr en plats över hela sommaren. Visserligen blir det en extra kostnad per år men med tanke på att vagnen kostar extremt mycket mindre än en stuga finns pengar över till att hyra en plats.villvagn

Möjlighet till att förändra

Dagens samhälle bygger mycket på val. Att känna sig fri och få välja vad man själv vill göra, bo och uppleva på semestern. På så sätt kan en sommarstuga kännas bindande. Detta kan även vara en av orsakerna till att villavagnar har ökat så mycket i popularitet. Visserligen dras dessa inte omkring som en husvagn men att byta camping att ha vagnen på är inte någon omöjliget.

Närheten

Vem vill inte bo nära vattnet, ha en lång strand bara ett stenkast från fönstret och ha både affär och lite nöje i närheten. Villavagnen kombinerar fördelen med närheten till alla bekvämligheter med det personliga och rejäla boendet.

Titta på villavagnar nästa gång du besöker en camping. Det är lättare att förstå fördelarna när man ser dem ”in real”.