Billigt boende i Tokyo

Ska du åka till Tokyo har du en resa att se fram emot. Här hittar du i princip allting du kan tänka dig och du lär inte bli besviken. Ska du resa på grund av arbete kanske du inte hinner med att se lika mycket av staden som om du bara enbart åker som turist. Det gäller att planera vad man ska se och detta gör man bäst innan avresa för att ha en grundplan. Börja gärna med att bestäm ett par ställen eller saker ni vill göra och välj ett boende i närheten av detta. Det här med hotell och vandrarhem i Tokyo finns det en uppsjö av, så det är bara en fråga om att hitta något man kommer att trivas med, för hotell kan man hitta lite överallt.Tokyo_odaiba

De flesta som åker till Tokyo pratar in japanska och därför är det viktigt att se till att hotellet eller vandrarhemmet man planerat att bo på har personal som pratar engelska. Man kan inte förvänta sig att japaner pratar bra engelska, men ofta har de tillräckligt goda språkkunskaper i engelska för att åtminstone klara av de hotellrelaterade ärendena. Dock kan det vara bra att försöka hitta ett hotell med en hemsida på engelska som tyder på att de har en hel del engelsktalande gäster där. Vissa vandrarhem har även bra hemsidor på engelska där de varmt välkomnar engelsktalande gäster. En stor fördel med att hitta ett boende med personal som pratar bra engelska är att du kan fråga om turistmål, transportmedel med mera. Är du intresserad av att veta mer om boende i Tokyo hittar du en guide om detta här som gå in lite djupare på ämnet.

Sakura hostel och Khaosan är två vandrarhem som har fokuserat på utländska gäster. Gällande hotell hittar man stora kedjor som överlag alla håller god kvalité på sina rum. Hotell behöver inte vara speciellt dyrt men givetvis är vandrarhem ett billigare alternativ om man inte bryr sig om att bo ett par i samma rum och dela toalett med mera. Standarden i Tokyo på vandrarhem är överlag väldigt god jämfört med många andra västerländska billigare vandrarhem.