Fixa pengar till din resa

Svårt att få ihop de sista slantarna till resan eller saknar du helt pengar för att köpa biljetten? låna till resaTumregel är att har man inga pengar, så skall man inte heller köpa någon resa, fast varje regel har sina undantag så även denna.

Köpa resa på avbetalning

I takt med att det blir allt vanligare att handla varor och tjänster på avbetalning, har det också blivit vanligare att man beställer sommarens resor tidigt på våren som man sedan betalar av månadsvis framtill avresan. Det blir ofta aningen dyrare att köpa resan på avbetalning men i gengäld har du möjlighet att boka en billigare semester genom att vara ute i god tid.

Låna pengar till resa

Normalt skulle jag råda dig till att aldrig köpa resa på kredit, men det finns undantagsfall till denna regel. Det är inte helt ovanligt man blir tvungen att göra en ombokning av återresan från utlandet. Om detta sker plötsligt och oväntat, är det inte säkert att man har satt pengar över för att betala ombokningsavgiften till den nya biljetten.

Vid en sådan situation är det bra att känna till att det relativt billiga svenska smslån med direktbetalning till bankkontot, vilket gör att du snabbt får tillgång till pengarna även om du befinner dig i utlandet utan att bli fullständigt ruinerad. Betalar du tillbaka dessa pengar inom 14 dagar behöver du endast betala uppläggningsavgift och slipper betala ränta.