Hong Kong

Hong Kong ligger i södra Kina. Klimatet är tropiskt fuktigt och har en årlig medeltemperatur som ligger kring 22,5 grader. Hong Kong delas in i tre delar, det är HongKongön, distriktet Kowloon och Nya Territorierna, som är de öar som finns runt om. Honk Kong är ett perfekt semestermål för dig som vill komma bort ett tag.

Se och göra i Hong Kong

Shopping är stort i Hong Kong och det eftersom skattenivån är så pass låg. Det kommer till och med folk från Japan för att handla här.  Det är dock fullt med mycket kopior av märkesvaror, så är du ute efter äkta vara, se upp med saker som verkar misstänksamt lågt i pris.

Sevärdheter finns det en del av här, även om det finns mer i till exempel Peking.  En sak du inte bör missa är att ta dig till Victoria Peak, som även kallas för The Peak. Det är en utsiktsplats vid toppen av Victoriaberget. Här får du en helt fantastisk utsikt över hela staden.

Om du gillar nöjesparker, så finns det två stycken! Dels Ocean Park, om är en nöjespark med berg-och dalbanor samt en massa andra attraktioner. Sedan har Hong Kong även ett eget Disneyland! Den byggdes 2005 och har det man förväntar sig att ett Disneyland ska ha.

I Hong Kong finns det även en mängd tempel och kloster eller ställen som har med buddhism att besöka. Ett av dem är Tian Tan Buddha. Detta är en stor bronsstaty som förställer Buddha. Andra besöksmål är olika tempel så som Wong Tai Sin Temple, Man Mo Temple och många fler.

Hong Kong har även flera museum värda att besöka, som till exempel Hong Kong space museum, Madame Tussauds Hong Kong, Hong Kong Science museum eller Honk Kong Heritage museum.

Du som gillar att bada, har flera stränder att välja mellan. Om du vill gå ut och äta, så finns det många restauranger att välja mellan och flera av dem finns med i Guide Michelin.

Boka boende i Hong Kong

Standarden på hotell är relativt hög så väl som att det är acceptabla priser. Du hittar dels budgethotell så väl som medelklasshotell och lyxhotell att boka i Hong Kong om du besöker hotellhongkong.com. Det är du och din plånbok som styr vad för hotell som ska bokas. Förslag på hotell i budgetklass är Venetian Hostel Hongkong så väl som Imperial Hotel. Vill du ha ett medelklasshotell så finns Dorsett Far East Hotel. För dig som vill slå på stort och lyxa till det, kan boka in dig på Cosmopolitan Hotel Hong Kong eller The Landmark Mandarin Oriental.