Ishotellet

Main_hall_ICEHOTEL_SwedenÅr 1989 slogs portarna upp för världens första ishotell. Ett hotell som därefter fått stor uppmärksamhet världen över och detta speglar sig även i vilka som söker sig hit under de månader som hotellet har öppet. Hit kommer turister från alla världens hörn för att uppleva det extremt unika och i mångas ögon mycket exotiska hotell.

På hotellet finns både ”Kalla” och ”Varma” rum. Men för de som vill uppleva hotellets riktigt unika framtoning är det de kalla rummen som ska bokas. I de kalla rummen får man sova i ett mindre/eller större isrum där verkligen allt är av is. Även sängarna. Med ett par renfällar håller man värmen men samtidigt rekommenderas att man är ordentligt klädd. En rejäl pälsmössa, långkalsonger och ett par skinnvantar är ingen dum idé att packa ner. Hör med personalen i förväg om du känner dig osäker på vad du bör ha på dig på natten.

ICE Hotell finns fem olika ”Kalla rum”.

Det enklaste är ”Snörum” som kostar 2500-4100kr per natt. Det är därmed inte något av de billigare hotellen men samtidigt får man ha i åtanke att hela hotellet kommer att smälta bort på våren och sedan byggas upp under kommande vinter. Det är ett stort jobb bakom att kunna erbjuda denna unika hotellmöjlighet.

Väljer man ”Isrum” kostar det 2900-5800kr natten. Då får man en något större säng i en något större rum.

En helt annan upplevelse utlovas i Norrskensrummet. Priset är 3450-6500kr per natt och det som gör rummet unikt är att det finns en konstinstallation i rummet som gör att ett virituellt norrsken speglar sig i taket. Mäktigt och obeskrivligt.

Utöver dessa rum finns även två olika sviter. En konstsvit för 4200-7500kr natten samt Deluxsviten från 8500kr per natt.

Deluxsviten är en stor svit som både har lounge, väl tilltagna sovytor och vackra konstverk inne i rummet. Denna svit är dubbelt så stor som de andra rummen och en stor fördel är att det finns en egen bastu och badrum precis bredvid. Dessa är då enbart för de som bor i sviten.

Ishotellet ligger i Jukkasjärvi ca 17 kilometer öster om staden Kiruna. Enklast att ta sig hit är därmed att flyga till Kiruna och sedan ta buss eller taxi sista biten.