Långholmen hotell Stockholm

Långholmen hotell erbjuder ett unikt boende på Långholmen i Stockholm som du enklast bokar via sajten www.stockholmshotell.com. På den sidan hittar du bra information om Stockholm men det viktigaste är att du kan boka detta boende med bästa pris garanti på den sidan. Boendet på Långholmen är mycket intressant. Där får man nämligen bo i en gammal fängelsecell i en fängelsebyggnad från 1800-talet.

Mycket spännande historia

Långholmens_centralfängelseLångholmens centralfängelse är ett av Sveriges mest kända fängelser. Där ägde nämligen Sveriges sista avrättning rum med giljotin år 1910. Fängelset byggdes mellan 1874 och 1880 och det fanns totalt 500 celler, främst för manliga fångar. Det stora antalet celler innebar att Långholmens fängelse på den tiden var Sveriges största fängelse. Fängelset började avvecklas 1972 och några år senare revs delar av byggnaden. Senare bestämde man sig för att rusta upp fängelsebyggnaden och idag finns hotell, värdshus och ett vandrarhem i det gamla Kronohäktet. Mitt i fängelsebyggnaden finns ett gammalt atriumgalleri från 1866. Det finns också ett fängelsemuseum som är öppet dagligen.

Billigt och unikt boende av hög kvalitet

Hotellet har ett stort antal rum med två till fyra bäddar. Man bor i de gamla fängelsecellerna som förstås är renoverade och moderna, men många ursprungliga detaljer har bevarats. I rummen finns gratis trådlöst internet och plattskärms-TV. Hotellet har ett värdshus som serverar moderna svenska rätter. Värdshuset är inrymt i en malmgård från 1670-talet och har även en festvåning för större sällskap som vill äta och kalasa i en fängslande miljö. Värdshuset är Svanen-märkt. Det finns också en bar på hotellet, som förstås har det klassiska namnet Finkan och i det gamla fängelsets entréhall finns en cafeteria som är öppen dygnet runt. Receptionen är också bemannad dygnet runt. Precis runt hörnet om hotellet ligger Horntulls stora utbud av restauranger, barer, pubar och krogar. Tunnelbanestation och strand finns på gångavstånd, liksom fina motionsspår. Långholmen är ett trestjärnigt hotell och som hotellgäst erbjuds man ett billigt boende, centralt i Stockholm och med en unik, fängslande charm.