Las Ventas

Spaniens största tjurfäktningsarena

Plaza de Toros de las Ventas är denna pampiga tjurfäktningsrings fulla namn, men i dagligt tal kallar man den rätt och slätt Las Ventas. Arenan är en av Spaniens mest kända tjurfäktningsarenor – tillika landets största. Las Ventas, som invigdes i Salamancadistriktet i Madrid den 17:e juni 1931, anses vara tjurfäktningssportens hem och klarar av att erbjuda upp till 25 000 människor sittplats.hotell Madrid

Tjurfäktningssäsongen i Spanien börjar i mars månad och slutar i december och inträdet till ett evenemang i Las Ventas varierar i pris beroende på hur nära man vill sitta själva arenan, samt om man vill sitta i solen eller i skuggan, priserna för 2013 års säsong har stor spännvidd och går från ca. €5 till €150. Varje söndag under hela säsongen, samt varje dag under San Isidro Festival kan man besöka Las Ventas för att ta del av en traditionell tjurfäktningsshow. Vanligtvis startar en tjurfäktningsshow kl. 18:00 eller 19:00 och varar i två-tre timmar.

Las Ventas för andra ändamål

Las Ventas har även använts för evenemang som inte har någonting med tjurfäktning att göra, exempelvis har världsartister som Diana Ross, AC/DC, Radiohead och Coldplay hållit konserter här, och år 2008 förvandlade man den runda arenan till en tennisbana för att stå värd för semifinalen mellan det spanska Davis Cup-laget när de mötte – och krossade – USA, till den enorma hemmapublikens intensiva jubel. Om du är på jakt efter boende i närheten av arenan kan du här läsa mer om hotell i Madrid.