Myggskydd på tältsemestern

Sommar och semester betyder för vissa utlandsresor med sol och bad medan andra hellre packar ner tältet och tar på sig vandringskängorna för att njuta av den underbara natur som Sverige har att erbjuda. De svenska fjällen bjuder på fjällvandring av högsta klass och det är inte bara svenskarna som insett detta utan en mängd turister kommer hit varje år för att uppleva den svenska naturen på nära håll. En del väljer att gå på kortare dagsturer medan andra har med sig tältet för att vara ute i flera dagar i sträck. Visst finns det många fördelar med en sommarsemester i Sverige. Men det finns också nackdelar – en av dessa är myggen.

Myggmedel och Thermacell

Att hålla borta myggen kan självklart ske på många olika sätt. Det man främst bör tänka på är var man kommer att befinna sig under fjällsemestern. Under själva fjällvandringen är det framförallt myggmedel som används för att hålla blodsugarna borta. Förra året (2014) lanserades även en liten apparat som heter Thermacell. Denna laddas med ”myggkakor” och patroner. Kakorna smälter sakta och utger en doft som gör att myggen håller sig borta på ett område flera kvadratmeter från den som har den på sig. Däremot ska sägas att om man går fort kommer den avskräckande doften att spridas för vinden vilket gör att det inte blir lika effektfullt som om man sitter still. Vid fiske, matpaus eller liknande är Thermacell däremot perfekt. I annat fall bör de klassiska myggmedlen som MyggA, och Djungelolja plockas fram. Glöm inte att ta med en salva mot myggbett då nätterna annars kan bli riktigt jobbiga. Framförallt barn kan plågas rejält av kliande myggbett.MR-GJ

Myggnät under natten

Det klart effektivaste skyddet är myggnät. Då får insekterna inte en chans att komma fram till den som sover. Det finns även speciella myggnät som är tillverkade för att passa i tält . Nätet hängs upp i en krok i taket och håller sedan myggen borta effektivt kring hela sovplatsen. Dessa finns både för enkelsäng och dubbelsäng.

Att just myggnät är det effektivaste sättet speglar sig även i att flera olika nät har lanserats som passar olika behov. Idag finns det till och med myggnät som går att sätta på ett parasoll och som sedan faller ner på sidorna och skapar en liten myggfri plats utomhus. Andra myggnät är anpassade för dörrar, fönster och till och med de behov som finns på båtar. Detta är knappast något som är med på tältsemestern men det speglar just efterfrågan när man inser att andra vägar inte är lika effektiva.

Se ett stort utbud av myggnät och myggbekämpningsprodukter på Myggfälla.se