Restaurangresor för den matintresserade

Det är inte ovanligt att gilla mat. Vi är ju programmerade för att gilla mat, och det är också det som gjorde att vi lyckades överleva på den tid då mat på bordet inte var en självklarhet. Och med det så menas inte 1800- och 1900-talet, utan långt innan dess – redan före kristi födelse. Vi drar oss alltså till mat, och gärna till den goda maten.

Men sen så är det ju självklart att vissa gillar mat mer än andra. Medan vissa i stort sett bara äter för att de måste så äter andra för att de älskar mat och allt som har med mat att göra. Dessa typer av personer spenderar ofta timmar på att laga mat, även till vardags, och på helgerna blir det ofta besök på olika typer av restauranger. De här personerna är normalt också mer öppen för att testa olika nya maträtter och mat som är främmande för dem. Vissa blir näst intill besatt i mat och tänker på mat i stort sett hela tiden. Detta kan vara positivt eftersom att man då troligtvis ser till att få i sig väldigt varierat med mat och därmed även alla näringsämnen som kroppen behöver. Men samtidigt finns det även en negativ sida. Ifall man skulle börja äta för mycket. Då går man ju upp i vikt vilket inte alls är bra för hälsan och välmåendet.

Men bortsett från risken att äta för mycket så är det ofta väldigt sunt att vara intresserad av mat, och många som är väldigt intresserad av just mat väljer ibland att fara på någon restaurangresa för att få sig några rejäla smakupplevelser. Vissa reser långt bort till länder i Afrika och Asien som de flesta av oss andra inte ens hört namnet på tidigare, men vissa stannar också i Sverige. Det finns nämligen goda möjligheter att reta sina smaklökar även här hemma. Till exempel i Stockholm finns trevliga steakhouse, grymma fiskrestauranger, riktigt bra kinamat och självklart även klassiska snabbmats- och pizzarestauranger för att bara nämna några exempel.