Sista minuten i påsk, glöm det

Är du precis som jag väldigt less på vintern? Du kanske istället vill ha sol och värme lagom till påsk? Tyvärr kan du glömma detta, ala stora resebolag har inga resor kvar, allt är redan bokat. Men om du kan vara lite flexibel kan du ha tur. En fullprissemester är ju ofta lite väl dyrt men med en restresa blir ekonomin lite bättre för dig som resenär så att respengarna ordnade sig.Den-som-vantar-pa-nat-gott

Charterresor är i princip helt slutsålda för denna påsk då det har varit en strykande åtgång senaste året. Åtminstone sedan i somras som gick till historien som en av de sämre vi haft. Och det är just avsaknaden av solsken som gör att solresorna tar slut så fort.

Du som vill resa bort till soligare trakter i samband med påskhelgen gör dock smartast i att dämpa dina förväntningar.

Ett fåtal resor kan finnas obokade men från alla storstäder är det i princip helt fullbokat. Men glöm inte bort att det inte är sommar på många ställen i Europa just nu, inte ens på Mallorca eller vid Turkiets badstränder.

Majoriteten av sommarens solresor är också fullbokade enligt alla stora resebolag. Till sommaren åker flera svenskar, precis som de senaste åren, till Turkiet. Men även klassiker som Mallorca och antikens Grekland är två traditionella soliga ställen som också börjar bli väldigt fullbokade.

Anledningen till att Spanien och Grekland blivit så populärt igen beror på att den svenska kronans starka ställning gentemot Euron men även att de finansiella kriserna i de båda medelhavsländerna lett fram till mycket bra prisnivåer.

En annan bra idé i jakten på solresor är att leta efter resor från andra platser än storstäderna. Om du kan resa till andra städer, kan du om du ha tur få mer att välja bland, detta på grund av att påskloven inte är samma dagar i hela Sverige.