Sveriges bästa kommun

Landets bästa kommuner att leva i är inte helt oväntat i Stockholms län, det konstaterar Fokus rankning för 2013. På den första platsen på listan hittar du Solna, Nacka och Lidingö. Förra veckan visade tidskriften Fokus sin populära kommunrankning. Högst upp finns precis som föregående år flera av Sveriges rikaste kommuner.

Danderyd ligger kvar på förra årets femteplats och Nacka och Lidingö avancerar till 2:a och 3:e placering. Överst på listan hittar du Solna, som precis utsågs till Sveriges företagsvänligaste kommun av föreningen Svenskt Näringsliv.hotell Sollentuna

Solna avancerar från plats 22 som den låg på förra året och anses nu vara den bästa kommunen att bo som ung i och ligger även på andra plats när det gäller att ha familj i. Som om inte det vore nog hamnar Solna i täten när det gäller att arbeta. Bara i den 4:e delen – att vara äldre – hittar man Solna på en mindre smickrande plats nummer 32.

Ser man på helheten ser man att sex av de tio bästa kommunerna att leva i återfinns i Stockholms län. Den som avancerade mest under 2013 var Stockholms stad som avancerar från plats 54 som den hade förra året till en 7:e plats i år.

På den åtråvärda tio-i-topplistan hittar du också Lund, Umeå, Öckerö, Gnosjö och Sollentuna. Jag spenderar en hel del tid på hotell i Sollentuna och jag kan verkligen förstå att den kommunen rankas högt. Förutom en del segregerade delar av kommunen är det ett härligt ställe att vara på med trevliga invånare och nära till en härlig natur. Om vi pratar hotell i Sollentuna så skulle jag nog främst rekommendera Ett Smart hotell som är en riktig pärla som du inte bör missa om du har vägarna förbi Sollentuna. Förra årets vinnare Habo har rasat något enormt och nu hittas dom först på plats 66 i årets sammanställning.