Underbara Malaga

Malagas hamnMálaga är en värld som är väldigt annorlunda jämfört med den angränsande Costa del Sol, en kraftigt modern men historisk stad, som fortfarande har atmosfären och skryter med en härlig medelhavshamn. Visserligen kan första intrycket vara nedslående som, liksom de flesta spanska städer, är skalet ganska tråkigt och industriell. Men kärnan, den historiska stadskärnan, är charmig med sin majestätiska, om än märkliga, oavslutade gotiska katedral, omgiven av traditionella gamla byggnader, smala gågator och några av de bästa tapasbarerna i provinsen. Under de senaste åren har staden investerat kraftigt i sitt kultur och kulturarv med nya museer, omfattande restaurering och en helt ny hamnutveckling.

Det finns hur mycket som helst att läsa om denna underbara plats och jag rekommenderar att du tar en titt på denna Malaga reseguide som ger dig all information du behöver inför resan.
Málaga är en fröjd att strosa runt i, med en skyline som speglar stadens eklektiska karaktär, kyrkspiror trängs om utrymmet med härligt röda tegeltak och höga flerbostadshus.